Nothing endures but change

October 13, 2021
Image

Πεντεσκούφι ροζέ, Kontogiannis Family, 2020

Δοκιμάστηκε στις: 13/10/2021

Η Οικογένεια Κοντογιάννη που δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών προϊόντων αλλά και του κρασιού, ορμώμενη από την Ακροκόρινθο και τις πλαγιές της, καλλιεργεί την ποικιλία Μαυρούδι Κορινθίας και σε ροζέ εκδοχή. Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας με άνω των 40 χρονών αμπέλια, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της κορινθιακής καστροπολιτείας σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, πάνω σε αργιλοπηλώδες έδαφος, φτιάχνεται το ροζέ Πεντεσκούφι, πάντα βασιζόμενο στις αρχές της βιολογικής και τις βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οινοποιητικά ξεκινάμε με whole bunch απαλές πιέσεις σε πνευματικό πιεστήριο ενώ στη συνέχεια ζυμώνει με τη χρήση των γηγενών ζυμομυκήτων που βρίσκονται στην επιφάνεια των σταφυλιών κάνοντας χρήση της τεχνικής pied de cuve. Κατόπιν το Πεντεσκούφι διαυγάζει με τη χρήση μπετονίτη και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Στο ποτήρι μας έρχεται με ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα και χάλκινες ανταύγειες. Αρωματικά εστιάζει στα λευκόσαρκα φρούτα όπως το κόκκινο μήλο αλλά και τα μικρά κόκκινα μούρα όπως το σμέουρο αλλά και μια αίσθηση ντομάτας, σε φρέσκια εκδοχή ενώ συνυπάρχουν ανθικές νότες από τριαντάφυλλο. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι ελαφριά με ζωηρή τονισμένη οξύτητα ενώ γευστικά το φρέσκο κόκκινο μήλο πρωτοστατεί παρέα με ανθικές νύξεις από ροδοπέταλα κλείνοντας σε μία μέτρια έντασης και διάρκειας επίγευση.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Ροζέ

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Μαυρούδι Κορινθίας

Χρονιά

2020

Παραγωγός

Kontogiannis Family

Αλκοόλ

13%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Αρχαία Κόρινθος

Κατανάλωση

2021 - 2022

Food Pairing

Pizza Margherita, ζυμαρικά με λαχανικά και πλατώ μαλακών τυριών

Μοιράσου την Κριτική