Nothing endures but change

October 18, 2021
Image

Cabernet Sauvignon, Kokotos Estate, 2017

Δοκιμάστηκε στις: 17/10/2021

Με γνώμονα το Medoc και την αριστερή όχθη του Bordeaux το Κτήμα Κοκοτός καλλιεργεί στους ιδιόκτητους αμπελώνες του στη Σταμάτα της Αττικής τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Με ποικιλιακή σύνθεση, 90% Cabernet Sauvignon και 10% Merlot ταυτίζεται με την πλειονότητα των οίνων του Medoc. Με το φρούτο του να προέρχεται από τους αμπελώνες στη Σταμάτα, φυτεμένους πάνω σε αμμοπηλώδες υπέδαφος σε υψόμετρο 450 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ελαφριά κλίση να παρέχει την απαραίτητη αποστράγγιση. Οινοποιητικά τα σταφύλια τρυγιούνται χειρωνακτικά, ενώ στη συνέχεια μεταφέρονται στο όπου παραμένουν σε συνθήκες ψύξης για μια ημέρα και εκχυλίζονται κάτω από ελεγχόμενες θερμοκρασίες για περίπου 20 ημέρες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρονται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 25 μήνες προτού εμφιαλωθεί αφιλτράριστο και περαιτέρω κατεργασία. Στο ποτήρι μας έρχεται με πυκνό ερυθρό και ρουμπίνι ανταύγειες. Αρωματικά εστιάζει στα ώριμα μαύρα φρούτα όπως το δαμάσκηνο, το crème de cassis καθώς και απαλές νύξεις από πράσινη πιπεριά ενώ αρκετά έντονο είναι το αρωματικό αποτύπωμα της δρυός με αρώματα σοκολάτας, καπνού από πούρο και δέρματος. Η αίσθηση του στο στόμα είναι πλούσια με στρογγυλές τανίνες και μέτρια οξύτητα ενώ γευστικά τα στοιχεία της δρυός κατακλύζουν τον ουρανίσκο, ενώ την σκυτάλη παίρνουν τα μαύρα φρούτα σε υπερώριμη μορφή μετά το μέσο της παλέτας, κλείνοντας σε μία επίγευση μαρμελάδας μαύρων φρούτων μέτριας έντασης και διαρκείας.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Κόκκινο

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Cabernet Sauvignon, Merlot

Χρονιά

2017

Παραγωγός

Kokotos Estate

Αλκοόλ

14%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Σταμάτα, Αττική

Κατανάλωση

2021 - 2026

Food Pairing

Μοσχαρίσιο φιλέτο, Ζυμαρικά με κυνήγια και σκληρά τυριά ωρίμανσης

Μοιράσου την Κριτική