Nothing endures but change

November 10, 2020
Image

Le Sang de la Pierre, Aivalis Winery, 2015

Δοκιμάστηκε στις: 28/10/2020

Το αίμα της πέτρας από τα χέρια του Σωτήρη Αϊβαλή υπό το πατρικό βλέμμα του Κου Χρήστου! Πρόκειται για ένα κρασί που δίπλα στο όνομα του έχει χαραγμένο το αμπελοτόπι Τραγάνες, θέλοντας να αναδείξει ένα μοναδικό terroir, στις πλαγιές τoυ όρους Γαβριάς με το πετρώδες έδαφος στο οποίο φύονται αμπέλια άνω των 30 ετών σε ηλικία. Το στύλ οινοποίησης του κρασιού προσομοιάζει σε αυτό της Βουργουνδίας όπου και σπούδασε ο δημιουργός του. Ετσι λοιπόν έχουμε οινοποίηση σε ανοιχτές δεξαμενές, γηγενείς ζύμες, και ελάχιστες παρεμβάσεις για να αποτυπωθεί στο κρασί ο χαρακτήρας της καταγωγής του. Στο ποτήρι μας έρχεται με βαθύ πορφυρό και γκρενά ανταύγειες. Αρωματικά είναι αρκετά εκφραστικό με αρώματα ώριμου αγριοκέρασου και ερυθρής βανίλιας να πρωτοστατούν, ενώ στην συνέχεια ο μπαχαρένιος χαρακτήρας του Αγιωργίτικου κάνει την εμφάνιση του με την κανέλα και το γαρίφαλο που σε συνδυασμό με νύξεις γλυκόριζας και καπνού από την παραμονή σε γαλλική δρυ συμπληρώνουν ένα γοητευτικό Single Vineyard Αγιωργίτικο. Στο στόμα η αίσθηση είναι μέτρια με μετριασμένη οξύτητα, στρογγυλές τανίνες ενώ το υψηλό του αλκοόλ, δεν επηρεάζει τον απολαυστικό του χαρακτήρα με τις γεύσεις από τα φρούτα να επανεμφανίζονται εξελιγμένα και σε μορφή σπιτικής μαρμελάδας τελειώνοντας σε μια μακρά επίγευση μέτριας έντασης.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Κόκκινο

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Αγιωργίτικο

Χρονιά

2015

Παραγωγός

Aivalis Winery

Αλκοόλ

15%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Τραγάνες, Νεμέα

Κατανάλωση

2020-2024

Food Pairing

Μοσχαρίσιο φιλέτο, αγριογούρουνο στιφάδο και χοιρινό με δαμάσκηνα

Μοιράσου την Κριτική