Nothing endures but change

October 3, 2021
Image

Nemea Reserve, Semeli Estate, 2017

Δοκιμάστηκε στις: 03/10/2021

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας είναι το χωριό Κούτσι, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 550 με 600 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας σε πανοραμικό σημείο ατενίζοντας ένα κομμάτι του κάμπου της Νεμέας. Το Οινοποιείο Σεμέλη καλλιεργεί σε αυτό το σημείο την ποικιλία Αγιωργίτικο για να φτιάξει το Nemea Reserve, με τον αμπελώνα να φύεται πάνω σε ασβεστολιθικό έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω της κλίσης του εδάφους, με τη στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνάει τα 500 κιλά ανά στρέμμα. Οινοποιητικά το Αγιωργίτικο κρυοεκχυλίζεται για 5 ημέρες κάτω από ελεγχόμενες θερμοκρασίες ενώ στη συνέχεια η ζύμωση ολοκληρώνεται σε δεξαμενές ανοξείδωτες και κατόπιν παλαιώνει σε γαλλικής δρυός barriques, για 12 μήνες ενώ ξεκουράζεται άλλους 12 μήνες τη φιάλη πρώτου διατεθεί στην αγορά. Στο ποτήρι μας έρχεται με λαμπερό ερυθρό χρώμα και ρουμπινί ανταύγειες. Αρωματικά εστιάζει στα ώριμα κόκκινα φρούτα όπως το αγριοκέρασο, το σμέουρο αλλά και το βύσσινο, ενώ διακριτικά εντοπίζονται ανθικά στοιχεία από γαρίφαλο και νότες γλυκών μπαχαρικών. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι πλούσια με τονισμένη οξύτητα και στρογγυλές τανίνες να δίνουν όγκο, ενώ γευστικά τα φρούτα πρωτοστατούν σε ώριμη μορφή κλείνοντας σε μία ντελικάτη επίγευση μέτριας διάρκειας.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Κόκκινο

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Αγιωργίτικο

Χρονιά

2017

Παραγωγός

Semeli Estate

Αλκοόλ

14.2%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Νεμέα

Κατανάλωση

2021 - 2026

Food Pairing

Ζυμαρικά alla Bolognese, χοιρινό γιουβέτσι και πλατώ αλλαντικών

Μοιράσου την Κριτική