Nothing endures but change

October 11, 2022
Image

Pommerais, Minchin La Tour Saint Martin, 2020

Δοκιμάστηκε στις: 22/09/2022

Προερχόμενο από το κέντρο της κοιλάδας του Λίγηρα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή του Menetou-Salon, ένα Pinot Noir δια χειρός του La Tour Saint Martin. Με το φρούτο του να προέρχεται από διάφορα αμπελοτόπια μέσης ηλικίας 20 ετών, με κύριο χαρακτηριστικό τους, τα αρχαία σχιστολιθικά εδάφη, πλούσια σε θαλάσσια απολιθώματα και κελύφη από όστρακα παλαιολιθικών περιόδων. Οινοποιητικά το Pommerais εκχυλίζεται ευγενικά για περίπου ένα μήνα, με την αλκοολική του ζύμωση να γίνεται με χρήση των αυτοχθόνων ζυμομυκήτων από τους φλοιούς των σταφυλιών, ενώ κατόπιν παλαιώνει σε γαλλικής δρυός foundres, αλλά και νέας χρήσης barriques για περίπου 8 μήνες, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του φρούτου αλλά και της τανικής δομής του κρασιού. Στο ποτήρι μας έρχεται με πυκνό ρουμπινί χρώμα και ερυθρωπές ανταύγειες. Αρωματικά η μύτη είναι μέτριας πολυπλοκότητας και έντασης καθώς εστιάζει στα φρέσκα κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως τα σμέουρα, οι αγριοφράουλες και το ρόδι, ενώ στη συνέχεια εντοπίζονται ανθικές νότες από ροδοπέταλα καθώς και νύξεις δέρματος καλής ποιότητας. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι ελαφριά, με την υψηλή οξύτητα να κάνει γωνία, χωρίς να μπορεί να ισορροπήσει επαρκώς με τις πολύ απαλές τανίνες, ενώ γευστικά τα φρούτα επανέρχονται σε πιο ανώριμη εκδοχή καθώς εμφανίζονται πιο πικρά και όξινα κλείνοντας σε μια επίγευση μέτριας έντασης και μικρής διάρκειας.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Κόκκινο

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Pinot Noir

Χρονιά

2020

Παραγωγός

Minchin La Tour Saint Martin

Αλκοόλ

13.5%

Χώρα

Γαλλία

Περιοχή

Menetou-Salon, Loire

Κατανάλωση

2024 - 2028

Food Pairing

Φιλέτο μοσχάρι, στήθος πάπιας ψητό με άγρια μανιτάρια

Μοιράσου την Κριτική