Nothing endures but change

September 21, 2021
Image

Posta, Οινοποιία Γαβαλά, 2019

Δοκιμάστηκε στις: 21/09/2021

Mια προσπάθεια του Οινοποιείου της Οικογένειας Γαβαλά να ενώσει τη Σαντορίνη με την Πάρο σε ένα χαρμάνι 60% / 40% χρησιμοποιώντας φρούτο από νεαρά αμπέλια Ασύρτικου κάτω των 30 ετών, από την περιοχή του Μεγαλοχωρίου και Μονεμβασιάς από το νησί της Πάρου. Στο οινοποιείο τα Πόστα δημιουργούνται μέσω μιας κλασικής λευκής οινοποίησης με τη ζύμωση να γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές κάτω από ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες ενώ κατόπιν παραμένει για τρεις μήνες με τις φίνες οινολάσπες και περιοδική ανάδευση προτού εμφιαλωθεί και φτάσει στα ποτήρια μας. Στο ποτήρι μας έρχεται με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Αρωματικά είναι εκφραστικό με τροπικά φρούτα αλλά και λευκόσαρκα όπως το μάνγκο, το πράσινο μήλο, ανθικά στοιχεία από νυχτολούλουδο καθώς και νύξεις από αιθέρια έλαια πορτοκαλιού. Στο στόμα η αίσθηση είναι ελαφριά προς μέτρια, με δροσιστική οξύτητα ενώ γευστικά το πράσινο μήλο και τα ζουμερά εσπεριδοειδή επανέρχονται κλείνοντας σε μία επίγευση ευχάριστης έντασης που διαρκεί.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Λευκό

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Ασύρτικο, Μονεμβασιά

Χρονιά

2019

Παραγωγός

Οινοποιία Γαβαλά

Αλκοόλ

13.5%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Σαντορίνη

Κατανάλωση

2021 - 2023

Food Pairing

Ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα και όστρακα ωμά

Μοιράσου την Κριτική