Nothing endures but change

July 26, 2022
Image

Santorini, Κτήμα Σιγάλα, 2021

Δοκιμάστηκε στις: 22/07/2022

Το βορειότερο οινοποιείο του νησιού, το Κτήμα Σιγάλας βρίσκεται μαζί με το μεγαλύτερο κομμάτι των αμπελώνων του στους Μπαξέδες Σαντορίνης, όντας το πρώτο που σήκωσε σε γραμμική καλλιέργειά κάποια από τα αμπέλια του, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό από τη Σαντορινιά κουλούρα. Το φρούτο για την ετικέτα του μονοποικιλιακού Ασύρτικου, προέρχεται κυρίως από τους Μπαξέδες ενώ το υπόλοιπο από διάφορα σημεία του νησιού και επιλεγμένους αμπελώνες, με τη μέση ηλικία τους να υπερβαίνει τα 60 έτη. Οινοποιητικά η Σαντορίνη, ύστερα από προσεκτική διαλογή, μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική της ζύμωση κάτω από ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ στη συνέχεια παραμένει σε αυτές για περίοδο 3 μηνών σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες και περιοδικό battonage. Στο ποτήρι μας έρχεται με λαμπερό διαυγές υποκίτρινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Αρωματικά η Σαντορίνη του Κτήματος Σιγάλα είναι αυστηρή με άγουρα εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα όπως το λεμόνι, το γκερίπφρουτ και λιγότερο το βερίκοκο, ενώ στη συνέχεια βοτανικά στοιχεία από θυμάρι και μάραθο ολοκληρώνουν το μαζεμένο αρωματικό του προφίλ. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι ελαφριά με τονισμένη οξύτητα ενώ γευστικά τα εσπεριδοειδή επανέρχονται σε άγουρη εκδοχή κλείνοντας σε μια πικρίζουσα επίγευση μέτριας έντασης και διάρκειας.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Λευκό

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Ασύρτικο

Χρονιά

2021

Παραγωγός

Κτήμα Σιγάλα

Αλκοόλ

14.5%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Σαντορίνη

Κατανάλωση

2022 - 2026

Food Pairing

Λιπαρά Ψάρια στην σχάρα, ωμά οστρακοειδή αλλά και πλατό μαλακών τυριών

Μοιράσου την Κριτική