Nothing endures but change

July 23, 2022
Image

Santorini, Canava Chrissou - Tselepos, 2021

Δοκιμάστηκε στις: 22/07/2022

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οινοποιείου Τσέλεπος και της Κάναβας Χρυσσού στη Σαντορίνη, προέρχεται από τους αμπελώνες της δεύτερης, από τις περιοχές του Πύργου, του Εμπορειού και του Μεγαλοχωρίου, με τη μέση ηλικία τους να υπερβαίνει τον μισό αιώνα ζωής. Οινοποιητικά το Ασύρτικο παραμένει σε ψυκτικούς θαλάμους για μια ημέρα, ενώ στη συνέχεια τα τσαμπιά οδηγούνται ολόκληρα σε πνευματικό πιεστήριο και κατόπιν μεταφέρονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική ζύμωση κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ενώ στη συνέχεια παραμένει σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του για 3 μήνες περίπου και περιοδικό battonage. Στο ποτήρι μας έρχεται με λαμπερό, διαυγές, υποκίτρινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Αρωματικά εστιάζει στα εσπεριδοειδή με το μοσχολέμονο και το γκρέιπφρουτ σε πρώτο πλάνο, ενώ στη συνέχεια πυρηνόκαρπα ώριμα φρούτα όπως το βερίκοκο καθώς και βοτανικά στοιχεία από θυμάρι του προσθέτουν πολυπλοκότητα και βάθος πάνω σε ένα αρμυρό φόντο, ενώ το αρωματικό προφίλ ολοκληρώνεται με ανθικές νότες από νυχτολούλουδο. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι ελαφριά με την οξύτητα σε υψηλές πτήσεις σε ιδανική αρμονία με την παρουσία απαλών τανινών ενώ γευστικά το φρουτώδες στοιχείο από τα πυρηνόκαρπα σε συνδυασμό με τη βοτανικότητα από το θυμάρι το καθιστούν απολαυστικό καθώς τα εσπεριδοειδή το οδηγούν σε μια δροσιστική γραμμική επίγευση εξαιρετικής διάρκειας.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα

Λευκό

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλία/ες

Ασύρτικο

Χρονιά

2021

Παραγωγός

Canava Chrissou - Tselepos

Αλκοόλ

13.5%

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Σαντορίνη

Κατανάλωση

2022 - 2030

Food Pairing

Λιπαρά Ψάρια στην σχάρα, ωμά οστρακοειδή αλλά και Spaghetti ale vongole

Μοιράσου την Κριτική