Δοκιμάστηκε στις: 22/07/2022
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οινοποιείου Τσέλεπος και της Κάναβας Χρυσσού στη Σαντορίνη, προέρχεται από τους αμπελώνες της δεύτερης, από τις περιοχές του Πύργου, του Εμπορειού και του Μεγαλοχωρίου, με τη μέση ηλικία τους να υπερβαίνει τον μισό αιώνα ζωής. Οινοποιητικά το Ασύρτικο παραμένει σε ψυκτικούς θαλάμους για μια ημέρα, ενώ στη συνέχεια τα τσαμπιά οδηγούνται ολόκληρα σε πνευματικό πιεστήριο και κατόπιν μεταφέρονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική ζύμωση κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ενώ στη συνέχεια παραμένει σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του για 3 μήνες περίπου και περιοδικό battonage. Στο ποτήρι μας έρχεται με λαμπερό, διαυγές, υποκίτρινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Αρωματικά εστιάζει στα εσπεριδοειδή με το μοσχολέμονο και το γκρέιπφρουτ σε πρώτο πλάνο, ενώ στη συνέχεια πυρηνόκαρπα ώριμα φρούτα όπως το βερίκοκο καθώς και βοτανικά στοιχεία από θυμάρι του προσθέτουν πολυπλοκότητα και βάθος πάνω σε ένα αρμυρό φόντο, ενώ το αρωματικό προφίλ ολοκληρώνεται με ανθικές νότες από νυχτολούλουδο. Η αίσθηση στον ουρανίσκο είναι ελαφριά με την οξύτητα σε υψηλές πτήσεις σε ιδανική αρμονία με την παρουσία απαλών τανινών ενώ γευστικά το φρουτώδες στοιχείο από τα πυρηνόκαρπα σε συνδυασμό με τη βοτανικότητα από το θυμάρι το καθιστούν απολαυστικό καθώς τα εσπεριδοειδή το οδηγούν σε μια δροσιστική γραμμική επίγευση εξαιρετικής διάρκειας.
Λευκό
Ξηρό
2021
Canava Chrissou - Tselepos
13.5%
Ελλάδα
Σαντορίνη
2022 - 2030
Λιπαρά Ψάρια στην σχάρα, ωμά οστρακοειδή αλλά και Spaghetti ale vongole